Material jeklenih cevi, ki se uporablja za glave in parne cevi elektrarne

Cevni kotel močno poveča površino ogrevanja in izboljša delovno učinkovitost elektrarne. Glava je pomemben del kotla, ki je razdeljen na zgornjo in spodnjo glavo. Srednji tok teče iz bobna skozi odvodni cev v spodnji rezervoar, ki se razporedi na vsak snop cevi. Medij v teh snopih cevi nenehno absorbira toplotno energijo in se nato zbira v zgornjem rezervoarju in teče nazaj v boben. Kombinacija zgornjega in spodnjega polja se imenuje polje z glavo.

Glava je prehodni del med cevjo za ogrevanje in cevjo za paro. Industrijska peč stena je običajno sestavljena iz vrst cevi (vodne stene), ki se združujejo skupaj, z veliko prostornino in zapleteno strukturo, absorpcija toplote v različnih delih kotla se močno razlikuje. ponovne združitve razdelitve cevi na naslednjo raven v cevnem sistemu, tako da lahko zmanjšamo toplotno odstopanje, srednjo toploto, tok hlajenja, hlajenje kotla, povečanje toplotne učinkovitosti kotla. Glava je najpomembnejša povezava za zagotavljanje nemotenega pretoka medija.

Parna cev vključuje glavno parno cev, zračno cev in parno cev za ogrevanje z namenom prevoza visokotemperaturne pregrete pare. V praktičnem delovanju ima cev za paro predvsem visoko temperaturo in tlak pregrete pare v notranji cevi in dodatno obremenitev, ki jo povzroča nosilec mase in vzmetenje jeklenih cevi, medija in izolacijskega materiala. Temperatura stene cevi je blizu temperature pregrete pare, kar pomeni, da cev za paro deluje pod pogojem lezenja. Poleg tega, ko se kotel zažene ali ustavi ali je pod obremenitvijo, bo parna cev nosila tudi ciklično obremenitev in toplotno obremenitev, to je nizko ciklično obremenitev.

 

Elektrarna

Zmogljivost enote

Material za glave in cevi za paro

Ultra visok tlak

> 100000 kw

SA210A1, ASTM A335P11 / ASME A213 T11, P12 / T12

Podkritično

> 300000 kw

SA210, T12, ASME A213 T12, ASTM A335 P12

Nadkritično

> 600000 kw

ASME A213 T12, ASTM A335 P91, P92

Ultra superkritično (USC

> 660000 kw

ASME A213 T12, ASTM A335 P91, P92

 

Delovni pogoji glave in parne cevi so podobni. Vsi uporabljajo isti material in potrebujejo večjo varnost kot ogrevalne cevi. Enako jeklo, ki se uporablja za cev glave, cevi in ogrevalne površine, kar omogoča različne maksimalne delovne temperature. Na splošno sta glava in parna cev izdelana iz nizkoogljične cevi iz legiranega jekla srednjega ali velikega premera. Naslednja tabela navaja materiale za glave in cevi za paro, ki se uporabljajo od 100 mw elektrarn do elektrarn z ultra kritičnim tlakom.