Jekla in aluminija so prve žrtve trgovine vojne med Kitajsko in ZDA

Jekla in aluminija so prve žrtve trgovine vojne med Kitajsko in ZDA

--Iz Asthana stare ShishirCopper cene, ki so trgovanje v štiriletnem vzponi pred enim mesecem, so prelili 20 odstotkov in so blizu njihovega najnižjo raven v letu. Baker se šteje zastopstvo za svetovno gospodarstvo zaradi njene uporabe v več panogah, od gradbeništva do potrošnimi. Padcu cen bakra je zaradi družbe, zavlačuje svoje načrte širitve v pričakovanju upočasnitev naprej.

Eyeball-to-eyeball spopad med ZDA in Kitajsko se je preselil še korak dlje z obema stranema, pristanek mehko udarcev z uvajanjem omejitev tarife za nekatere proizvode. Tarife so bile premajhen vpliv na celotno gospodarstvo, grožnja obeh pogodbenic, njihovega rokavice vzletanje poslala vlagateljev v kovine, ki teče za kritje.

Obstaja razlog, zakaj kovine so prvi poteptali v boju. Kitajska predstavlja 50 odstotkov svetovne porabe večina kovin. Vse omejitve na Kitajskem bo imel takojšen vpliv.

Ampak zgodba je preselil na Kitajskem. Ko ameriški predsednik Donald Trump prvič zavihtel z uvedbo carine na uvoz jekla in aluminija, malo je vedel, punch bi pristalo na obrazu. Študija NERA gospodarsko svetovanje ugotovil, da bi 7 odstotkov aluminija tarife shranite 1000 delovnih mest letno v industriji aluminija vendar izničujejo 22,600 druga delovna mesta v gospodarstvu ZDA.

Cen jekla in aluminija v ZDA so že sami ločena od mednarodne cene. Prebiti toplo valjani cene jekla na Kitajskem so okrevali od jeseni po uvedbi tarifnih, ZDA jekla je korak višje za 25 odstotkov.

Višje cene jekla že vplivalo vijaki industrije v ZDA. Vijaki so blago z dodatkom nizko vrednost, oni so neposredno vplivala ki jih cen osnovnih surovin.

Čeprav cene kovin signal upočasnitev gredo naprej, tiskanje gospodarski podatki ne kažejo stres, vsaj takoj. Kljub Trump prizadevanja za zmanjšanje ameriški trgovinski primanjkljaj s Kitajsko, Kitajske podatkov sprosti nedavno kažejo, da vrzel povečal 28.97 milijard dolarjev v juniju od 4.39 milijard $ od maja. Da podatki ne bi šel tudi z Trump. Že, on je zagrozil, da slap tarif na vse nas je 500 milijard dolarjev uvoza iz Kitajske.

Kovine so že spotaknil, popravljena za skoraj 10 odstotkov od vrhu prejšnji teden cene nafte. V začetku tega tedna, po srečanju finančnih ministrov, skupina 20 opozoril o naraščajočih tveganja glede gospodarske rasti na kratek in srednji rok. "Ti vključujejo naraščajoče finančno ranljivost, povečane trgovine in geopolitičnih napetosti," sprostitev rekel.

Kapitalskih trgih so gospodarstvo svetu. Le čas bo pokazal, če so delnice čaka polnega trgovina vojna odzvati. Morda naslov indeksi so enakomerno, ker novo gospodarstvo zaloge predstavljajo pomemben weightage v teh merilniki. Če je temu tako, v tem primeru je širokega indeksov trga bo odraža ko večina škoda že končano.


Koren v: https://www.moneycontrol.com/news/business/moneycontrol-research/opinion-metals-are-first-victim-of-trade-war-many-to-follow-2753071.html